Music Academy

Vi vill ge dig nycklarna du behöver i yrket som musiker, men också i att tjäna Gud utifrån dina unika gåvor. Skolan startades utifrån drömmen att se en generation av lovsjungande musiker bli allt som Gud kallat dem till. I Hillsong finns en stor passion för kreativitet, lovsång och låtskriveri. Här utmanar vi varandra att tjäna Gud med allt han lagt ner i oss. Vill du ta musiken till nya höjder? Då är Music Academy ditt nästa steg.

Hur ser en typisk vecka ut?

Internship Music Academy är tis-fre och söndagar. Veckorna innehåller undervisning i musikteori, instrument och lovsång. Stort fokus är på ensamble. Dessutom kommer du finnas med i praktiskt arbete inom ett område du väljer i kyrkan. Under söndagar jobbar du i ditt specifika team. Som intern är man också med och hjälper till under andra möten och events som anordnas av Hillsong Göteborg.

TISDAG–FREDAG
08:30-09:00 Bön och lovsång
09.00-12.00 Undervisning/sessions
12.00-13.00 Lunch
13.00-15.30 Undervisning/sessions

SÖNDAG
Heldag – Streams inom ditt valda område

ÖVRIG TID
Större event och samlingar enligt speciellt schema

Vilken ämnen ingår i Music Academy?

Under ditt år på Music Academy kommer du:

  • Delta och växa i kyrkans kreativa kultur
  • Lovsjunga, och lära dig leda lovsång utifrån ditt instrument
  • Koppla ihop ditt gehör och din teorikunskap med din musikalitet
  • Skriva och arrangera låtar
  • Utföra konserter och en turné

Ensemble
Konserter, inspelningar och turnéer och allt det teoretiska kring det, berörs i detta ämne som är utbildningens ryggrad. Du utmanas att utforska musik inom kontexten pop och soul, och lär dig om samspel, sound och förhållningssätt till puls. Vi kommer också att jobba med timing, dynamik, lyhördhet, improvisation och eget uttryck. För att ge dig de bästa förutsättningarna för ett fortsatt musicerande, har vi valt att baka in följande strategier: Repteknik, Ensembleledning, Arrangering, Studioteknik, Liveteknik, In-ear medhörning med klick.

Huvudinstrument
Privata lektioner med en pedagog som coachar dig och som ser till att du uppnår dina musikaliska mål för året. Du blir stretchad i teknik och repertoarkännedom. Du ökar i kunskap och medvetenhet om dig och ditt instruments personliga kapacitet och samverkan.

Musikteori
Undervisning i läran om musik. På ett kreativt och engagerat sätt kommer du bli utmanad i att ta dig an teoretiska verktyg som du kommer ha nytta av under utbildningen och i livet efter. Harmonilära, ackordanalys och arrangering i notskrivningsprogrammet Sibelius är några av dem.

Soul
Fördjupad förståelse kring varför vi gör det vi gör och hjärtat bakom vår lovsång. Undervisningen tar upp ämnen som kyrkans kultur och värderingar, hur man blir en bärare av kulturen i tjänande och volontärskap. Det här ämnet kommer du läsa tillsammans med Hillsongs Bible & Leadership.

Worship
Praktisk träning och biblisk undervisning i hur du kan förvalta och utveckla din musikaliska gåva genom lovsång. Music Academy är en del av en kreativ kyrka, med en passion för att lovsjunga Gud innanför och utanför våra väggar. En kyrka med en längtan att få se Gud resa upp nya generationer av lovsångare.

Church Life Program 
Varje deltagare får en unik chans att engagera sig i Hillsong Churchs kreativa team som håller på med allt från ljud, ljus, media, screens, video, foto, dans, kommunikation och kids creative. Vårt Church Life Program handlar om mer än musik, det handlar om att göra lovsång till en livsstil. Inom ramarna för Music Academy vill vi utmana och utrusta dig att bygga kyrkan genom din kreativitet.

Var genomförs Internship Music Academy?

Utgångsplats för Internship Music Academy är Hillsong Göteborg. Utöver detta är du där ditt team förlagt sitt arbete, det kan alltså variera beroende på dagliga uppgifter. På söndagar kan det variera mellan våra olika locations.

Hur stor budget behöver jag ha?

Själva undervisning är gratis men 3 000 kr per termin tillkommer för utrustning, material och resor i samband med spelningar. Det är också en anmälningsavgift på 300 kr, och en antagningsavgift på 1 700 kr. Det är även bra om man har ett periodkort kort Göteborg 630 kr per månad. Det ger dig obegränsat med resor under en månad.

Är Internship studiemedelsberättigat?

Ja. Music Academy är en CSN-berättigad, ettårig musikerutbildning på heltid. Kursen bedrivs i hjärtat av Hillsong Church Göteborg och anordnas av Mariannelunds folkhögskola. För mer information se www.csn.se sök på folkhögskola i sökfältet.

Studier

Music Academy tar dig från replokal till konsert genom spännande produktioner, inspelningar och konserter. Det är ett år av givande utmaningar, där din musikalitet och dina sociala färdigheter kommer bli djupare, bredare och större.
Vi tar in musiker på trummor, bas, gitarr, klaviatur och sång, med en öppenhet för övriga instrument. Livet som musiker är mångfacetterat och vi vill ge dig de verktyg och förutsättningar som just du behöver. Vi uppmuntrar alla att spela och jamma så mycket som möjligt under ett helt år. Ger du 100% kommer det här bli hur bra som helst!
Att utbildningen är en del av Hillsong Church ger dig en unik chans att göra kreativa projekt tillsammans med de olika teamen.
Vi tar vara på det rika kulturlivet i Göteborg genom att göra spelningar på klubbar eller andra musikutbildningar i stan och genom att gå på konserter tillsammans.

Utrustning och lokaler

På kursen har varje ensemble tillgång till egen lokal utrustad med sånganläggning. Utöver det finns det en grunduppsättning av instrument på skolan, men du som deltagare förväntas använda eget instrument och förstärkare. Detta gäller exempelvis: trumset, bas, elpiano, elgitarr, och sångmikrofon. Se till att ha försäkring och fodral till dina grejer.

Vem kan ansöka?

Du som tror på Jesus och lever ett liv med Honom.
Du som vill ha ett spännande, utmanande, utvecklande år och upptäcka den potential Gud har lagt i dig.
Du som är redo och villig att göra vad som krävs för att bygga den lokala kyrkan.
Du som vill satsa helhjärtat på ett år av musik och kreativitet.
Du som vill utvecklas som musiker, både personligt och i grupp.
Du som vill göra lovsången till en livsstil.

Så här enkelt ansöker du:

Fyll i ansökningsformuläret under Ansökan, var gärna tydlig och utförlig. Lyssna på den här Spotify-listan och välj en låt du vill spela in och skicka till oss som en video. Välj sedan en valfri låt att spela in, även denna som en video. Skriv ett personligt brev, en A4-sida där du berättar om dig själv, din musikaliska bakgrund, varför du vill söka Music Academy och vad du tror att du kommer bidra med till utbildningen. Detta skickas till den här e-postadressen, musicacademy@vingafolkhogskola.se, med ämnesraden “Arbetsprov Music Academy”.

Du kommer sedan bli kallad på intervju och antagningsbeskedet kommer kort därefter. Du bekräftar din plats genom att betala fakturan för antagningsavgiften som skickas ut via mail.

Intyg

Studieintyg utfärdas efter två terminer. Där anges ämnesrubriker med kortfattad beskrivning.

Sista datum för ansökan är 25 juni 2018.

Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss?

Maila oss: musicacademy@vingafolkhogskola.se

Ansökan

Gör din ansökan online här.

Om du hellre vill ha en ansökan till Music Academy på papper skickad till dig, så kan du meddela oss det i kontaktformuläret på sidan Kontakt.

Har du frågor? Mejla oss på musicacademy@vingafolkhogskola.se