SVENSKA FÖR UKRAINARE

Kommer du från Ukraina och vill studera svenska? Välkommen till oss! Här får du utvecklas i det svenska språket och fördjupa dina kunskaper om det svenska samhället, i relation med andra.

Syftet med kursen är att utveckla grundläggande kunskaper för att klara sig i det svenska samhället. Under kursen arbetar vi på olika sätt med svenska, både praktiskt och teoretiskt. Den muntliga kommunikationen ges stort utrymme. Ibland får vi möjlighet att baka och laga mat. Vi läser om och lär oss mer om hur samhället i stort fungerar.

Kursen innehåller också ämnet hälsa. I detta ämne pratar vi både om vad som ger god hälsa och välbefinnande och ser givetvis till att röra på oss, på ett sätt som alla kan vara med i. 

Kursen kommer att kunna erbjudas på olika nivåer, beroende på dina tidigare kunskaper och kan också fungera som förberedande för Allmän Grund. 

Intyg

När du avslutar kursen får du ett kursintyg där det framgår under vilken tid och i vilken omfattning du studerat.

Information 5 december

Välkommen på information om kursen måndag 5 december klockan 16:00 på Anders Peronsgatan 18. Då berättar vi mer om kursen och du får möjlighet att ställa frågor och anmäla intresse.

Ansökan

Ansökan för vårterminen 2023 är öppen. Ansökan görs genom att klicka på knappen “Ansök nu”. Fyll i och skicka in formuläret.

SNABBFAKTA OM KURSEN

Kurslängd: 1-2 terminer

Kursstart: januari 2023

Plats: Kursen utgår från Falkgatan 7

Lektionstid: Mån-fre, 9.00-14.30

Kostnader: Gratis

Ansökan: Ansökan görs genom att klicka på knappen nedan. Fyll i formuläret och skicka sedan in det.

Kursansvarig: Maja Lidbeck