Praktisk information om tider, kostnader mm.

Läsårstider

2019/2020:

Höstterminen 2019: 21 augusti – 18 december

Vårterminen 2020: 9 januari – 4 juni

Ansökningsperioden är olika för olika utbildningar. Är du osäker så kontakta skolan via mejl eller telefon. Se informationen här under

Se VINGA Bibelskolas egna hemsidor för att ansöka samt se ev. specifika krav vid ansökan.

Antagning kan ske senare i mån av plats på de olika utbildningarna. Följande handlingar bifogas ansökan:

• Personligt brev
  • Betyg/intyg från senast avslutad skola

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri. Alla kursdeltagare på Allmän kurs betalar en serviceavgift på 1050 kronor/termin för fika, försäkring och kopiering (egen samt studiematerial). Kostnader för litteratur och studieresor tillkommer. Läs mer under de olika utbildningarna om materialkostnader och kostnader för t ex studieresor mm.

Fika och mat

Förmiddagsfika serveras måndag-fredag. Det finns möjlighet att micra medhavd lunch i skolans cafeteria.

Praktiskt arbete

Alla som studerar på folkhögskola deltar i vissa praktiska uppgifter. På Vinga kan det till exempel vara städning av studiesalar och gemensamma utrymmen eller andra uppgifter.

Studeranderätt

Vinga Folkhögskola har som målsättning att följa den studeranderättsliga standard som beskrivs på sidan Studeranderätt.