Om oss

Vinga Folkhögskola ligger i ljusa fräscha lokaler i hjärtat av Göteborg. Kommunikationerna till skolan är mycket goda och i de nära omgivningarna finns ett stort utbud av både caféer och restauranger.

Skolan ska vara mötesplats för både människor och idéer. Vår målsättning är att den kristna människosynen ska vara i centrum, både i undervisning och i skolans övriga arbete. Skolan ska utgöra en naturlig och aktiv del av pingstförsamlingarnas gemensamma arbete.

Utifrån Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhets (PSK) måldokument är syftet ”Att bedriva folkhögskoleverksamhet på kristen grund och i kristen anda” med visionen ”Att se människor växa kunskapsmässigt, socialt, personligt och andligt och tillsammans utveckla samhälle och församling.”

Pingst har i mer än 50 år bedrivit folkhögskoleverksamhet genom stiftelsen PSK. Vinga Folkhögskola är en av Pingsts fem folkhögskolor i Sverige. PSK driver även skolorna June Folkhögskola i Jönköping, Kaggeholms Folkhögskola i Stockholm, Umeå Folkhögskola i Umeå och Mariannelunds Folkhögskola i Mariannelund.