SKOLADMINISTRATÖR TILL VINGA FOLKHÖGSKOLA

Skoladministratör till Vinga Folkhögskola

OM JOBBET

Vinga folkhögskola är en dynamisk och expansiv folkhögskola i centrala Göteborg. Hos oss studerar vuxna människor i olika åldrar och med olika bakgrunder, för att läsa in ämnesbehörigheter inom Allmän kurs eller fördjupa sig i bibel, teologi och ledarskap. På skolan är vi runt 180 deltagare och 25 medarbetare. Vi som jobbar på skolan har ett stort engagemang för att se människor växa och utvecklas, och alla i personalen arbetar på olika sätt med att hjälpa deltagarna att nå sina mål och drömmar.

Huvudmannen för skolan är Pingstförsamlingarnas skol- och kursverksamhet (PSK), som också driver folkhögskolorna Kaggeholm, June, Mariannelund och Umeå. Kontakten mellan skolorna är mycket god och på varje skola finns en rektor och administrativ personal.

Vår skola startades 2018 och är en av Sveriges nyaste folkhögskolor. Under fem år har personalen tillsammans med deltagare format och utvecklat den verksamhet och den anda som råder på Vinga folkhögskola. Som medarbetare hos oss vågar vi lova att du kommer få utmanas och utvecklas i en spännande och ständigt föränderlig miljö. I detta nu förbereds en flytt av hela skolan till nybyggda och verksamhetsanpassade lokaler i Frihamnen. Flyttlasset går i juni – kanske är du en av dem som hänger med?!

ARBETSUPPGIFTER

Som administratör hos oss har du en central och viktig roll på skolan. Du har egna ansvarsområden men arbetar också nära andra. Du samarbetar främst med rektor och andra medarbetare, men interagerar också mycket med våra deltagare. Du kommer att ha kontakt med besökare och en mängd externa aktörer såsom myndigheter, företag, andra skolor och verksamheter.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

  • Registrering av kurser och deltagare i administrativa tjänsten Schoolsoft
  • Administrativt stöd till rektor och pedagogisk personal
  • Vägledning och stöd till deltagare i diverse frågor gällande bland annat CSN, information och olika intyg
  • Hantering av fakturor internt och externt, via vårt ekonomisystem Agresso
  • Arbetsledning av skolans servicepersonal

Tjänsten är inte renodlat administrativ, utan det finns utrymme att vara engagerad i skolans verksamhet på fler sätt. Vi vill gärna att du är delaktig i arrangemang av trivselaktiviteter för personal och skolgemensamma aktiviteter, samt medverkar vid utformning av skolans nya lokaler.  Om du har ett intresse för marknadsföring finns det även möjlighet att arbeta med det på olika sätt.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är organiserad, strukturerad och ivrig att lära dig nya saker. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du är flexibel, driven och serviceinriktad. En förutsättning är att du kan arbeta självständigt och samtidigt ha en god samarbetsförmåga med andra.

Utöver de administrativa uppdragen har du ett intresse för folkbildning. Du ser till verksamheten som helhet och har ett driv att utveckla skolan tillsammans med oss. Du har förmågan att tänka nytt och se möjligheter i förändringar. Du har ett positivt och inkluderande förhållningssätt och kommunicerar utifrån ett lösningsfokuserat perspektiv i mötet med kollegor, deltagare och besökare.

I tjänsten som administratör vill vi att du:

  • är serviceinriktad med ett professionellt förhållningssätt
  • är driven och målmedveten i ett självständigt arbete samtidigt som du trivs att samverka med andra
  • har erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom folkhögskolan
  • har en eftergymnasial utbildning (en formell utbildning är en fördel, men inget krav)

Vi ser att du delar vår kristna tro och gärna har en aktiv församlingsgemenskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!