LÄRARE TILL VINGA FOLKHÖGSKOLA

OM SKOLAN

Vinga folkhögskola är en dynamisk och expansiv folkhögskola i centrala
Göteborg. Hos oss studerar vuxna människor i olika åldrar och med olika
bakgrunder, för att läsa in ämnesbehörigheter inom Allmän kurs eller fördjupa sig i bibel, teologi och ledarskap. På skolan är vi runt 180 deltagare och 25 medarbetare. Vi som jobbar på skolan har ett stort engagemang för att se människor växa och utvecklas, och alla i personalen arbetar på olika sätt med att hjälpa deltagarna att nå sina mål och drömmar.
Huvudmannen för skolan är Pingstförsamlingarnas skol- och kursverksamhet (PSK), som också driver folkhögskolorna Kaggeholm, June, Mariannelund och Umeå. Kontakten mellan skolorna är mycket god och på varje skola finns en rektor och administrativ personal.
Vår skola startades 2018 och är en av Sveriges nyaste folkhögskolor. Under fem år har personalen tillsammans med deltagare format och utvecklat den verksamhet och den anda som råder på vår skola. Som medarbetare hos oss vågar vi lova att du kommer att utmanas och utvecklas i en spännande och ständigt föränderlig miljö. I detta nu förbereds en flytt av hela skolan till nybyggda och verksamhetsanpassade lokaler i Frihamnen. Flyttlasset går i juni – kanske är du en av dem som hänger med?!

ARBETSUPPGIFTER

Undervisa vuxna deltagare på allmän kurs i svenska/svenska som andraspråk, engelska och/eller samhällskunskap. Undervisningsgrupperna består av 15-25 deltagare på antingen gymnasie-, grund- eller basnivå. I uppdraget kan det också ingå ett mentorsansvar för en av grupperna.
Som lärare ingår du i ett arbetslag där stor samverkan sker och planering genomförs.

KVALIFIKATIONER

Du är:

 • nyfiken på att lära känna nya människor och ett nytt sammanhang
 • en teamspelare som vill arbeta för skolans helhet genom samarbete med andra lärare påskolan
 • mån om den enskildes utveckling och bildning
 • ansvarstagande
 • intresserad av att utveckla lärmiljön utifrån folkbildningens tankar.
 • ivrig på att vara med och skapa förutsättningar för den enskildes utveckling och bildningDu behöver ha en lärarutbildning, gärna med behörighet i svenska som andraspråk och en kombination av flera ämnen, eller dokumenterad kompetens inom området. Tidigare erfarenhet av lärartjänst, arbete inom folkbildning eller annan pedagogisk verksamhet är meriterande.
  Vi ser att du delar vår kristna tro och gärna har en aktiv församlingsgemenskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

  TJÄNSTEN

  Tjänstegrad: 100%
  Anställningsform: Vikariat HT 2023, med eventuell möjlighet till förlängning Månadslön

  Skicka CV och personligt brev till miriam.as@vingafolkhogskola.se

Vi ser fram emot din ansökan!